Opel Mokka – Το πολυτάλαντο B-SUV στην ασυναγώνιστη τιμή των 20.900 ευρώ

0
17


Του Γιώργου Παλληκάρη
Χάρη στη νέα προωθητική ενέργεια της ελληνικής αντιπροσωπείας, μπορείτε πλέον με 20.900 ευρώ να αποκτήσετε το Mokka 1.2T 100PS και να κάνετε δικό σας ένα SUV που προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αλλά και χαμόγελα στον οδηγό. Ας γνωρίσουμε όλες τις πτυχές του αλλά και τις κινητήριες επιλογές που έχουν την απάντηση σε κάθε απαίτηση.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Για την πόλη αλλά και για το ταξίδι

Το Opel Mokka με τη χαρακτηριστική του εμπρός μάσκα Opel Vizor και τις κομψές λιτές γραμμές του, καταφέρνει όσο κανένα άλλο μοντέλο να συνδυάζει σπορ αύρα με κομψό παρουσιαστικό.  Με μήκος στα 4.151χλστ. και μεταξόνιο στα 2.561χλστ. καταφέρνει από τη μία να είναι άκρως ευέλικτο στα στενά της πόλης, από την άλλη να προσφέρει άνεση στους επιβάτες αλλά και εύκολα προσβάσιμο χώρο για τις αποσκευές τους (πορτπαγκάζ στα 350λτ.)  Η ικανότητα του Mokka να μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα σε επιβλητική εμφάνιση και κομψές γραμμές είναι μοναδική, χάρη στη σιλουέτα του αλλά και την εντυπωσιακή διχρωμία οροφής-καπό και αμαξώματος.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εσωτερικό hi-tech και οδηγοκεντρικό για απολαυστική οδήγηση

Το Mokka είναι ένα B-SUV το οποίο βάζει τον οδηγό σε πρώτο πλάνο τόσο σε οδηγική συμπεριφορά όσο και σε στήσιμο της καμπίνας. Το cockpit το οποίο διαθέτει δύο οθόνες 10 ιντσών (η μία λειτουργεί ως πίνακας οργάνων και η άλλη για το infotainment), έχει κλίση προς τον οδηγό ώστε όλα να είναι εύκολα προσβάσιμα και να ολοκληρώνουν την αίσθηση του απόλυτου ελέγχου. Φυσικά εκτός από τις προβαλλόμενες πληροφορίες στις οθόνες, υπάρχουν και δεκάδες ανέσεις όπως ασύρματη φόρτιση κινητού, εύκολη συνδεσιμότητα με όλα τα smartphones, αλλά και αρκετοί χώροι για μικροαντικείμενα.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Mokka ναι αλλά με ποιον κινητήρα;

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε το κινητήριο σύνολο που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Χρειάζεστε αποκλειστικά βενζίνη, τα οφέλη του ρεύματος χωρίς την ανάγκη φορτιστή (υβριδικό) ή θέλετε την αθόρυβη λειτουργία της χρήσης 100% ρεύματος; Το Opel Mokka έχει μία επιλογή για κάθε ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα:
Το νέο Mokka ως αμιγώς βενζινοκίνητο
Χάρη στην προωθητική ενέργεια της ελληνικής αντιπροσωπείας, η αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1.200άρη τούρμπο κινητήρα απόδοσης 100 ίππων, μπορεί να γίνει δική σας με 20.900 ευρώ. Μία έκδοση που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, παρέχει τελική ταχύτητα στα 188χλμ. ενώ κρατά τη μέση κατανάλωση στα 5,2λτ./100χλμ. Για όσους χρειάζονται βενζίνη αλλά με περισσότερο γκάζι, υπάρχει και η επιλογή του 1.200άρη κινητήρα αλλά με απόδοση 136 ίππους (ξανά με χειροκίνητο κιβώτιο) αλλά και με απόδοση 130 ίππους και συνδυασμό με 8άρι αυτόματο.
Το νέο Mokka ως υβριδικό

Σίγουρα ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής στη προσφερόμενη γκάμα του Opel Mokka είναι η υβριδική 48V έκδοση η οποία συνδυάζει τα θετικά του κόσμου της βενζίνης αλλά και του ρεύματος. Η συγκεκριμένη χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο 1.200άρη τούρμπο κινητήρα απόδοσης 136 ίππων σε συνδυασμό με ένα 48V υβριδικό σύστημα, αυτόματο κιβώτιο και μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Η συγκεκριμένη φορτίζει κατά το φρενάρισμα και δεν απαιτεί την σύνδεση σε πρίζα, προσφέροντας την απόλυτη ελευθερία. Πιο συγκεκριμένα, ο ηλεκτροκινητήρα των 28 ίππων, υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα ιδιαίτερα κατά την επιτάχυνση και κατά την εκκίνηση από στάση, ενώ σε χαμηλές ταχύτητες επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση για έως και ένα χιλιόμετρο ή έως και το 50% του συνολικού χρόνου οδήγησης εντός πόλης, χάρη στη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο, ώστε να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση ανά πάσα στιγμή με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των τριών λειτουργιών οδήγησης: Eco, Normal και Sport.
Το υβριδικό Opel Mokka πετυχαίνει κορυφαία κατανάλωση 4.8λτ./100χλμ. ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 9.2 δευτ. Η τιμή απόκτησης του είναι στα 25.650 ευρώ, όντας ένα από τα πιο οικονομικά και αποδοτικά υβριδικά SUV στην αγορά.
Το νέο Mokka ως αμιγώς ηλεκτρικό

Φυσικά για όσους έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε φορτιστή, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Mokka είναι η ιδανική. Με απόλυτα αθόρυβη λειτουργία, μηδενικούς ρύπους και εντυπωσιακή οδηγική συμπεριφορά, το Mokka Electric έρχεται να φέρει το μέλλον, σήμερα. Με 136 ίππους και 260 Nm ροπής, πετυχαίνει εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση στα 15.8 kWh/100 km προσφέροντας αυτονομία που φτάνει τα 407χλμ. Μάλιστα σε μόλις 30 λεπτά, μπορεί να φορτίσει έως και το 80% της μπαταρίας (γρήγορη φόρτιση DC 100 kW), κάνοντας το ιδανικό ακόμα και για μεγάλα ταξίδια.  Το Opel Mokka Electric τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 56kWh με 216 κυψέλες και κατά την οδήγηση, όταν αφήσετε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού, το σύστημα αναγεννητικής πέδησης ανακτά την κινητική ενέργεια κατά το φρενάρισμα και μετατρέπει την ενέργεια αυτή σε πρόσθετη αυτονομία. Φυσικά, όντας ηλεκτρικό, απολαμβάνει την έκπτωση των 9.000 ευρώ από το κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά ΙΙΙ» η οποία φτάνει τα 11.000 ευρώ με παράλληλη απόσυρση οχήματος.
Φρούριο τεχνολογίας

Τo Opell Mokka διαθέτει μία πληρέστατη λίστα εξοπλισμού που από τη μία το κάνουν φρούριο από την άλλη προσφέρουν ανέσεις. Από την ασύρματη φόρτιση κινητού, την κάμερα οπισθοπορείας, το blind spot assist και την υποβοήθηση λωρίδας, μέχρι το cruise control και τον ηλεκτρονικό διζωνικό κλιματισμό, έχει την απάντηση σε κάθε πρόκληση. Λειτουργίες που κάνουν την χρήση του στα στενά της πόλης εύκολη, αλλά και λειτουργίες που εξασφαλίζουν ασφάλεια και σιγουριά στα μεγάλα ταξίδια. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Opel Mokka προσφέρει σε πολύ χαμηλή τιμή, όλα όσα ο ανταγωνισμός προσφέρει στα διπλάσια λεφτά.
Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το Opel Mokka και αποκτήστε το από τα 20.900 ευρώ. Ένα κορυφαίο B-SUV στην κορυφαία τιμή της αγοράς.

Πηγή