Super League: Σπουδαίο ματς στο ΟΑΚΑ, εκτός έδρας ΑΕΚ και Ολυμπιακός

0
23


Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Τον ΟΦΗ υποδέχεται ο ΠΑΟΚ, σε Σέρρες και Τρίπολη ταξιδεύουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, αντίστοιχα.
Λίγες ημέρες έπειτα από τη βαριά ήττα με 4-1 από την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ για το UEFA Conference League, ο Παναθηναϊκός περιμένει στο ίδιο γήπεδο των εκ των πρωτοπόρων Άρη. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ευελπιστεί να «χτίσει» πάνω στη νίκη που σημείωσε επί του ΟΦΗ την περασμένη αγωνιστική, ωστόσο αφενός η ψυχολογία έπεσε, αφετέρου οι Θεσσαλονικείς του Άκη Μάντζιου είναι σε φουλ φόρμα μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες – κι έχοντας κερδίσει ήδη ΠΑΟΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός).ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο έτερος πρωτοπόρος, ΠΑΟΚ, φιλοξενεί στην Τούμπα τον ΟΦΗ, θέλοντας να επιστρέψει στις επιτυχίες έπειτα από τις ισοπαλίες με ΑΕΚ (1-1 εκτός) και Βικτόρια Πλζεν (2-2 στην Τούμπα για το UEFA Europa League, ισοφαρίζοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα). Οι Κρητικοί, με τον Μίλαν Ράσταβατς πια στον πάγκο τους, καλούνται να βγάλουν αντίδραση έπειτα από την ήττα από τον Παναθηναϊκό ενώ μέχρι στιγμής εμφανίζονται καλύτερο εκτός παρά εντός έδρας. Το ίδιο ισχύει και για τον Πανσερραϊκό που κοντράρεται με την ΑΕΚ στις Σέρρες. Τα «λιοντάρια» έχουν δυο νίκες μέχρι στιγμές, αμφότερες μακριά από την έδρα τους. Η Ένωση, από την άλλη, δε θέλει να έχει κι άλλες απρόσμενες απώλειες μετά από αυτές με Λαμία (1-1), Athens Kallithea FC (0-0) και Παναιτωλικό (1-0).
Όπως και ο Ολυμπιακός που, μετά το 2-2 με τον Λεβαδειακό στον Πειραιά, πήγε στη Σουηδία και κέρδισε με 1-0 τη Μάλμε για το UEFA Europa League. Σημαντική ψυχολογική τόνωση για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καθώς τα παιχνίδια στην Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα, παραδοσιακά είναι δύσκολα. Κι ας μην έχουν ακόμη νίκη εντός έδρας οι Αρκάδες. Ούτε η Athens Kallithea FC έχει, αλλά η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι γενικότερα αγνοεί το «τρίποντο» κι ας είναι αξιόμαχη. Σαφώς περισσότερες οι απαιτήσεις από το συγκρότημα του Πάμπλο Γκαρσία, ειδικά έπειτα από τις τρεις διαδοχικές ήττες που συμπλήρωσε.
Με «τελικό» μοιάζει το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τη Λαμία στο «Λάμπρος Κατσώνης». Έτσι, άλλωστε, το είχε χαρακτηρίσει μετά το «Χ» στον Πειραιά ο προπονητής των Βοιωτών, Νίκος Παπαδόπουλος, που ακόμη δεν έχει νίκη. Ερωτηματικό, όμως, κι η κατάσταση της Λαμίας που μετά την πρεμιέρα… ψάχνεται και επανέφερε τον Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο της. Στο Αγρίνιο, τέλος, ο εκπληκτικός Παναιτωλικός θα ψάξει για την τέταρτη σερί νίκη του. Ξέρει, πάντως, ο Γιάννης Πετράκης πως ο προσεχής αντίπαλός του, ο Βόλος του Σάββα Πουρσαϊτίδη, είναι πολύ πιο επικίνδυνος εκτός έδρας.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
17:00 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Βόλος ΝΠΣ (Cosmote Sport 1)
17:30 «Λάμπρος Κατσώνης», Λεβαδειακός – Λαμία (Novasports 2)ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
20:00 Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, Πανσερραϊκός – ΑΕΚ (Novasports Prime)
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
17:00 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (Novasports Prime)
18:00 Ολυμπιακό Στάδιο, Παναθηναϊκός – Άρης (Cosmote Sport 1)
21:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (Novasports Prime)
21:30 «Απόστολος Νικολαΐδης», Athens Kallithea FC – Ατρόμητος (Cosmote Sport 1)

Πηγή